Cumartesi, 10 Ocak 2009

Reklam

Yeni Cevap Gönder
Sayfa Düzeni 1/11: Sonraki Sayfa
  Bu Konuyu İzlemeye Al
01.07.2008, 14:03
Axl
Özel Üye
Takımı: Şanlı Fenerbahçe
FIFA 09-İlk Bakış
Abartılı bir şekilde dikkatlerimiz bir nokta üstünde. Belki de bu yıl,EA'nin PES serisine ciddi bir alternatif çıkardığı yıl olacak. Kesin olan şu ki,süreç çoktan başladı. EA'nin Kanada,Vancouver stüdyolarındayız ve FIFA 09'U tanıtmaya hazırız...

Maça başlamadan önce FIFA 09 Genel Direktörü David Rutter tarafından gerçekleştirilen ve FIFA 08 ile bu oyun arasındaki farkları gösteren bir sunum izliyoruz. David Rutter birkaç kırılma noktası üzerine dikkatleri çekiyor:

*Geliştirilmiş fizik,
*Daha iyi topsuz alan hareketleri,
*Yeni animasyonlar,
*Derin bir taktik motoru,
*Çok sezonlu Be a Pro modu

ve daha fazlası...

Bu resim PS2 versiyonundan

Oynamak için oturuyoruz. Oynanabilen tek maç Manchester United-Chelsea. İlk izlenimlerimiz harika. Stad modellemeleri,oyuncu renkleri,çimler harika yapılmış. Spot ışıklarına bakarken gözlerinizi kapamanız gerekiyor. Rutter videoyu göstermeye devam ederken animasyonlar sırasında durduruyor ve '08'de ki çalım animasyonlarına bakın,şimdi de 09’a diyor. Oyuncunun çalım atarken sanal bir şekilde hareket etmediğini,hem teknik hem de vücudunu kullanarak çalım attığını gösteriyor.

Bir başka yeniliğin ise yapılan müdahalelerde olduğu gözleniyor. FIFA 08’de ki saldım bayıra mevlam kayıra müdahale sistemi kaldırılmış,oyuncu topun gidiş yönüne göre ayaklarını kullanıyor ve o yöne doğru tek ayağını uzatıyor,bu topun ve oyuncunun gidiş yönüne göre değişip çift ayak şeklinde de olabiliyor.

Bu resim PC versiyonundan

Rutter, bu seride kalecilerin oldukça gerçekçi bir hale getirildiklerini,zor şutları eski serideki gibi ‘takır takır’ kurtaramayacaklarını belirtiyor. Önceden sezme özelliğinin kalecilere getirileceğini belirtiyor ve seziler konusunda en ufak bir hatanın kalecilerin kaderlerini değiştirebileceğini belirtiyor.

EA’nin bu yıl üzerinde durduğu bir yenilik de geliştirilmiş taktikler. ‘Oyuncuların takımlarını istedikleri şekilde oynatabilmesini hedefledik’ diyor Rutter. Çok geniş bir taktik yelpazesinin oyunda bulunacağını söylüyor.

Oyuncuların ilgisini çekecek bir diğer yenilik de Be a Pro modu hakkında. FIFA 08’de getirilen bu yenilik sayesinde saha içinde tek bir oyuncuyu kontrol edebiliyorduk. FIFA 09’un bu modla bambaşka bir boyuta geleceğini belirten Rutter,artık Be a Pro için özel bir kariyer modunun olacağını,yıllar boyunca oluşturduğunuz ya da seçtiğiniz bir oyuncuyla oynayıp onu ulusal bir kahraman haline getirebileceğinizi belirtiyor.

Son olarak EA’nin bu yıl oyunun PC versiyonunu Next-Gen grafiklerle hazırladığını belirtelim. Eğer bu oyunu gerçekten oynamak istiyorsanız sağlam bir ekran kartına ihtiyacınız olacak,bu nedenle para biriktirmeye başlasanız iyi olur!

Gamesradar’ın haberidir. Çevrilmiş halinin tüm hakları Soccercenter.Net’e aittir. FifaMen tarafından çevrilmiştir.
Advertisement

01.07.2008, 14:09
Fernando Torres Bjk
Kapalı Hesap
Takımı: Beşiktaş&Barcelona
Cevap: FIFA 09-İlk Bakış
benim bilgisayarım kalıdırır mı acep
01.07.2008, 14:16
Andres Iniesta Lujan
Kayıtlı Üye
Takımı: Galatasaray
benim x1600xt ne yapar acaba? Test Drive Unlimited oyununu 1024x768, 2xAA, HDR açık, high detail, 75 hertz'te kasmadan açıyor... sistem: pentium d 3.40ghz, msi p965 neo, 1gb ram x1600xt
01.07.2008, 14:17
erhanerhanerhan
Kayıtlı Üye
Takımı: Fenerbahce
Oyun çok gelişmiş bence sabırsızlıkla bekliyorum.
01.07.2008, 14:19
Mad_Dragon
Kapalı Hesap
PES'ten sonra FIFA'nın da PC'de Next-Gen'e geçmesi güzel oldu. Ama oyunda bunun dışında çok büyük değişiklikler olacağını sanmıyorum, PES'e devam...
01.07.2008, 14:25
No_FeaR_GS
Futbol Forum Cezalı
Bu ne ya benim istediklerim yine mi yok bıktım vallaha.Hep şunları istemişimdir Fifa'da:
-Taraftarların daha gerçekçi olup tuttuğu takımlarının formasını giyip hop oturup hop kalkmaları, daha güzel tezahüratlar söylemesi, pankartların daha çok olması, maçtan önce kareografilerin olması konfeti gibi vb.
01.07.2008, 14:26
Murat_ozkan
Kayıtlı Üye
Takımı: sakarya
elleine emeğine sağlık usta çeviri için acaba bu konuyu başka sitelerde yayınlamak yasakmı mesela mesajı komple yayınlasak sonuna soccercenter.net ten alıntıdır felan diyerek yayınlasak olurmu
01.07.2008, 14:27
Axl
Özel Üye
Takımı: Şanlı Fenerbahçe
Alıntı:
Orjinal Mesajı Yazan: Murat_ozkan
elleine emeğine sağlık usta çeviri için acaba bu konuyu başka sitelerde yayınlamak yasakmı mesela mesajı komple yayınlasak sonuna soccercenter.net ten alıntıdır felan diyerek yayınlasak olurmu

Alıntı olduğunu belirterek ve SoccerCenter.Net ismini belirterek başka sitelerde yayınlayabilirsiniz.

Son güncelleme 01.07.2008, 14:29 tarihinde Venom tarafından yapıldı.
01.07.2008, 14:31
arslanxxx
Kayıtlı Üye
klasik fifa. 2. resimde ribery'nin solundaki adamın duruşuna bakın. pek bişey değişmeyecek. taktik ayarı yapabilecekmişiz hadi ya ne büyük yenilik. geç de olsa bişeyleri pes'ten öğreniyorlar.
01.07.2008, 14:33
Andres Iniesta Lujan
Kayıtlı Üye
Alıntı:
Orjinal Mesajı Yazan: oki1905_gs

Bu ne ya benim istediklerim yine mi yok bıktım vallaha.Hep şunları istemişimdir Fifa'da:
-Taraftarların daha gerçekçi olup tuttuğu takımlarının formasını giyip hop oturup hop kalkmaları, daha güzel tezahüratlar söylemesi, pankartların daha çok olması, maçtan önce kareografilerin olması konfeti gibi vb.

arkadaşım zaten burada yazılanlar genel özellikler... benim yazıyı oku birde, adamlar zaten bin tane yenilik yaptık diyor. belki senin dediğini de koymuşlardır.
Sayfa Düzeni 1/11: Sonraki Sayfa

Hızlı Ulaşım: